فروشگاه شیماز

3 نکته مهم در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی

در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی نکات بسیاری وجود دارد که باید حتما به آن توجه شود .

در این مقاله 3 نکته مهم در انتخاب نوع آون آزمایشگاهی که از نظر ما بسیار اهمایت دارد را برای شما شرح میدهیم.

نکات مهم در انتخاب صحیح فور یا آون آزمایشگاهی

به دلیل تنوع بسیار زیاد تولیدات همیشه این سردرگمی برای مصرف کننده پیش می آید که کدام نمونه بهتر و کاربری تر است.

برای حل این مشکل پیشنهادات و نکات زیر را مطالعه نمایید.

نکته اول : محدوده دمایی

مهمترین نکته انتخاب نوع آون آزمایشگاهی محدوده دمایی آن است.

در بیشتر مواقع برای ما پیش آمده که مصرف کننده ، دستگاه آون را برای دمای 37 درجه تنظیم میکرده و بسیار شاکی بوده که چرا تنظیم دقیق نمیشود.

برعکس این مطلب هم در دمای 250 درجه سانتیگراد استفاده کرده است و دستگاه دچار نقص فنی و ظاهری گردیده است.

در توضیح محدوده دمایی بایستی گفت که دستگاه های روتین و غیر سفارشی تماما محدوده دمایی 50 تا 200 درجه سانتیگراد را پوشش میدهند.

در صورتیکه دمایی خارج از این محدوده خواستار باشید حتما با بخش فنی و خدمات پس از فروش تماس بگیرید.

در ضمن دماهای نزدیک به دمای محیط توسط دستگاهی به نام انکوباتور قابل کنترل میباشد.

مطالعه مطلب تفاوت انکوباتور آزمایشگاهی با فور آزمایشگاهی کمک شایانی در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی میکند.

محدوده دمایی در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی
نام دستگاه محدوده دمایی قابل کنترل
فریزر آزمایشگاهی 40- درجه تا 0 درجه سانتیگراد
انکوباتور یخچالدار 0 درجه تا 70+ درجه سانتیگراد
انکوباتور معمولی 37+ درجه تا 70+ درجه سانتیگراد
فور آزمایشگاهی ( OVEN ) 50 درجه تا 200 درجه سانتیگراد
آون آژمایشگاهی سفارشی 50 درجه تا 400 درجه سانتیگراد
کوره الکتریکی آزمایشگاهی 400 درجه تا 1500 درجه سانتیگراد

نکته دوم  : دقت دمایی

دومین موردی که در انتخاب صحیح آون آزمایشگاهی بسیار دخیل است دقت دمایی دستگاه و انتظار مصرف کننده از دستگاه میباشد.

بارها برای ما پیش آمده که مصرف کننده درخواست دقت 0.1 درجه سانتیگراد در مورد آون را کرده است. آون ممرت آلمان با تکنولوژی بالای خود دقت 0.5 تا 1 درجه را در وب سایت خود به ثبت رسانده است.

پس با وجود چنین قیاسی دو موضوع به ذهن میرسد :

مفهوم دقت دمایی

اول اینکه مفهوم دقت در دستگاه با زینه بندی اشتباه گرفته شده است.

منظور از دقت ، میزان جابجایی دما در نقطه تنظیم شده است.

در حالی که منظور از زینه بندی ، درجه بندی روی نمایشگر وتنظیمات است.

شاید با مثال قضیه بیشتر مشخص شود.

مثال در مورد دقت دمایی :

دستگاه بر روی دمای 150 درجه سانتیگراد تنظیم گردیده است .

نمایشگر دما و دمای داخل محفظه در هنگام رسیدن به دمای مورد نظر از 148 تا 151 تغییر میکند.

در نتیجه دقت دمایی دستگاه مثبت منفی 2 درجه سانتیگراد میباشد.

مفهوم زینه بندی

موضوع درجه بندی و زینه بندی همواره با دقت دمایی اشتباه گرفته میشود و مشکلات بسیار زیادی هم برای مصرف کننده و هم برای تولید کننده ایجاد میکند.

زینه بندی در نمایشگرهای دیجیتال به صورت 0.1 یا 1 درجه میباشد و در ترموستات های عقربه ای 5 و 10 و گاها 30 درجه میباشد.

زینه بندی یا درجه بندی نمایشگر و ترموستات را با مثال زیر بیشتر متوجه خواهید شد.

در عکس زیر همانطور که میبینید نمایشگر عدد 23.8 را نشان میدهد و این بدان معنی است که زینه بندی دستگاه 0.1 درجه میباشد.

 


در عکس زیر همانطور که میبینید نمایشگر عدد 23 را نشان میدهد و این یعنی که زینه بندی دستگاه 1 درجه میباشد.

در عکس زیر هم یک نمونه درجه بندی یا زینه بندی 10 درجه ای مشاهده مینمایید.

نکته سوم  : ابعاد دستگاه یا لیتراژ

هرچقدر در مورد اهمیت دو نکته اول و دوم بگوییم کم است ولی در مورد ابعاد و یا بعبارتی حجم دستگاه میتوان گفت فقط باید به نوع کار و وسیله ای که میخواهیم در آون بگذاریم دقت کنیم.

کاربردی ترین نمونه دستگاه سایز 55 لیتری میباشد . به فراخور کارهایی که با دستگاه فور انجام میشود میتوان حجم های کمتر و یا بیشتر را انتخاب کرد و فقط باید به ابعاد دستگاه توجه کرد.

ابعاد انواع فور یا آون در جدول زیر میباشد.

سایز آون آزمایشگاهیابعاد داخلی به سانتیمتر
w.d.h
22 لیتری20*31*30
35 لیتری28*31*36
55 لیتری رومیزی37*31*45
55لیتری ایستاده44*31*47
100 لیتری53*40*48
140 لیتری67*47*50
200 لیتری77*48*59

 

برای مشاهده تجهیزات آزمایشگاهی به صفحه اصلی رجوع کنید .

برای دریافت قیمت تجهیزات آزمایشگاهی به لیست قیمت مراجعه کنید .

خروج از نسخه موبایل